{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj priredio prijem povodom predstojećih praznika

F
14.12.2007. u 22:40
0
0
Alkalaj priredio prijem povodom predstojećih praznika
0
Alkalaj priredio prijem povodom predstojećih praznika
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj pripredio je danas, povodom predstojećih praznika, svečani prijem za diplomatski kor i visoke dužnosnike Bosne i Hercegovine.
U kratkom obraćanju visokim zvanicama Alkalaj se osvrnuo na događaje koji su obilježili bosanskohercegovačku političku scenu u godini koja je na isteku, saopćeno je iz MVP BiH.

Alkalaj je istaknuo uspjehe na vanjskopolitičkom planu, posebno one u procesu približavanja Bosne i Hercegovine evroatlantskim integracijama, kao što je parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom, izbor Bosne i Hercegovine u Vijeće za ljudska prava, jedno od najznačajnijih tijela sustava Organizacije Ujedinjenih naroda, što predstavlja i jedno od najvećih dostignuća Bosne i Hercegovine na širem međunarodnom planu u posljednje vrijeme, kao i izbor Sarajeva za sjedište Tajništva Vijeća za regionalnu suradnju, koje je već počelo djelovati.

Ministar vanjskih poslova BiH je spomenuo i uspjehe bosanskohercegovačke diplomacije na regionalnom planu, u okviru regionalnih institucija poput Jadransko-jonske inicijative i RACVIAC-a. Izrazio je nadu da će BiH u najskorijem periodu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: