{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu

S
13.3.2009. u 18:20
0
0
Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu
0
Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se 13. marta 2009. godine sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Liu Wenxinom.
Ministar Alkalaj se zahvalio na velikoj podršci koju Kina pruža našoj zemlji na bilateralnom i multilateralnom nivou, te na podršci stabilnosti BiH. Istaknuto je da će BiH sve činiti kako bi se izuzetno dobri politički odnosi i prijateljstvo koje vlada između naših naroda unapređivalo i razvijalo u svim domenima, posebno u oblasti ekonomije, nauke i kulture, kao i na drugim poljima od zajedničkog interesa.

S tim u vezi, ministar Alkalaj je obavijestio ambasadora Wenxina da je u proceduri imenovanje ambasadora BiH u Kini, te da će se broj uposlenih bh. diplomata u toj zemlji povećati.

Ambasador Wenxin je istakao da je od velikog interesa za Kinu da se imenovanje ambasadora BiH u toj zemlji obavi u što skorijem vremenu, kako bi se bilateralni odnosi dviju zemalja kontinurano nastavili razvijati. Složio se da postoji prostor za privrednu saradnju dviju zemalja, te da bi, s tim u vezi, trebalo organizirati susret bh. i kineskih privrednika. Ambasador Wenxin je obavijestio ministra Alkalaja da će Kina, kao stalna članica Vijeća sigurnosti OUN-a, podržati kandidaturu BiH za nestalnu članicu za period 2010.-2011. godine.

Ovom prilikom, ambasador Wenxin je informirao ministra Alkalaja o posjeti Bosni i Hercegovini zamjenika premijera Vlade Narodne Republike Kine, koja će se realizirati krajem marta 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: