{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu

S
13.3.2009. u 18:20
0
0
Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu
0
Alkalaj primio Wenxinoma u posjetu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se 13. marta 2009. godine sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Liu Wenxinom.
Ministar Alkalaj se zahvalio na velikoj podršci koju Kina pruža našoj zemlji na bilateralnom i multilateralnom nivou, te na podršci stabilnosti BiH. Istaknuto je da će BiH sve činiti kako bi se izuzetno dobri politički odnosi i prijateljstvo koje vlada između naših naroda unapređivalo i razvijalo u svim domenima, posebno u oblasti ekonomije, nauke i kulture, kao i na drugim poljima od zajedničkog interesa.

S tim u vezi, ministar Alkalaj je obavijestio ambasadora Wenxina da je u proceduri imenovanje ambasadora BiH u Kini, te da će se broj uposlenih bh. diplomata u toj zemlji povećati.

Ambasador Wenxin je istakao da je od velikog interesa za Kinu da se imenovanje ambasadora BiH u toj zemlji obavi u što skorijem vremenu, kako bi se bilateralni odnosi dviju zemalja kontinurano nastavili razvijati. Složio se da postoji prostor za privrednu saradnju dviju zemalja, te da bi, s tim u vezi, trebalo organizirati susret bh. i kineskih privrednika. Ambasador Wenxin je obavijestio ministra Alkalaja da će Kina, kao stalna članica Vijeća sigurnosti OUN-a, podržati kandidaturu BiH za nestalnu članicu za period 2010.-2011. godine.

Ovom prilikom, ambasador Wenxin je informirao ministra Alkalaja o posjeti Bosni i Hercegovini zamjenika premijera Vlade Narodne Republike Kine, koja će se realizirati krajem marta 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: