BiH
0

Alkalaj primio švedskog ambasadora u BiH

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Bossea Hedberga.

Ambasador Hedberg je iskazao zadovoljstvo zbog svog prisustva u BiH i izrazio nadu da će odnosi između Švedske i BiH još više biti unaprijeđeni i u tom kontekstu informirao ministra Alkalaja o nedavnim posjetama švedskih dužnosnika BiH.

Ministar Alkalaj je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Hedbergu i istaknuo da se raduje nastavku uspješne saradnje, posebno u svjetlu švedskog predsjedavanja Evropskom unijom u drugoj polovini 2009. godine.

Ministar Alkalaj je informirao švedskog ambasadora o planiranim aktivnostima BiH u narednom periodu i ispunjavanju uvjeta i ciljeva iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, pri čemu je istaknuo da BiH i dalje računa na podršku Švedske.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji i neophodnim reformama u BiH te budućnosti Ureda visokog predstavnika i situaciji u regiji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.