{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj primio ambasadora Palestine u BiH

F
FENA
7.1.2009. u 19:13
0
3
Alkalaj primio ambasadora Palestine u BiH
0
Alkalaj primio ambasadora Palestine u BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je 7. januara u radnu posjetu ambasadora Palestine u Sarajevu Amira Saker Husseina Rostoma.
Ambasador Amir Saker Rostom je informirao ministra Alkalaja o teškim humanitarnim uvjetima sa kojima se suočava stanovništvo u pojasu Gaze.

Već dvanaest dana traje ofanziva protiv pokreta Hamasa, u kojoj je u udarima sa kopna, mora i vazduha do sada poginulo preko 700 ljudi, od čega 30 procenata djece i 20 procenata žena, što predstavlja poražavajuću činjenicu, istakao je ambasador Rostom.

Ministar Alkalaj je istakao da Vlada i narod BiH suosjeća sa stradanjima palestinskog naroda. Stav Vlade BiH, kao i stav ministra, je da se napadi na Gazu moraju hitno okončati, te da se ovo pitanje može riješiti jedino pregovorima i mirnim putem.

Ambasador Rostom je informiran da su u BiH pokrenute akcije prikupljanja humanitarne pomoći u vidu lijekova, hrane i novca za Gazu. Ministar Alkalaj je izrazio nadu da će se uz pomoć palestinske ambasade u Sarajevu i humanitarnih organizacija pronaći adekvatan put za dopremanje ove pomoći najugroženijima.

Ambasador Rostom je obećao da će o svim novim dešavanjima u pojasu Gaze informirati ministra Alkalaja, te iskoristio ovu priliku da još jednom zahvali na podršci koju pruža narod BiH stanovnicima Gaze, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: