{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj primio ambasadora Novog Zelanda

F
26.2.2009. u 17:40
0
0
Alkalaj primio ambasadora Novog Zelanda
0
Alkalaj primio ambasadora Novog Zelanda
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je danas u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Novog Zelanda za BiH sa sjedištem u Rimu Douglasa Fredericka Lawrance Markesa.
Izražavajući dobrodošlicu novozelandskom ambasadoru, Alkalaj je istakao dobre odnose dviju zemalja i potrebu za njihovim daljnjim unapređenjem, posebno u ekonomskoj oblasti.

Sagovornici su se složili da za to postoje mogućnosti, a da bi kao most za uspostavu bolje saradnje trebalo iskoristiti postojanje bh. dijaspore na Novom Zelandu.

Ambasador Markes je pohvalio prijedlog ministra Alkalaja da predstavnici Novog Zelanda uzmu učešće u kulturnim manifestacijama koje se održavaju u BiH, te da uzajamno promoviraju turističke mogućnosti dviju zemalja.

Ministar Alkalaj je upoznao sagovornika s političkom situacijom u našoj zemlji i regionu i vanjskopolitičkim prioritetima BiH, s posebnim naglaskom na evroatlantske integracije i kandidaturu BiH za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda za period 2010.-2011. godine.

S obzirom da se Novi Zeland namjerava kandidirati za istu poziciju u 2015. godini, razgovarano je i o razmjeni podrške za ove kandidature.

Sagovornici su iskazali želju za razmjenom posjeta na svim nivoima, pri čemu je posebno razgovarano o mogućnosti skorog susreta ministara vanjskih poslova dviju zemalja, saopćio je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: