Uspješna saradnja
0

Alkalaj primio ambasadora Adnana u oproštajnu posjetu

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Malezije u Bosni i Hercegovini Zulkiflija Adnana, saopćeno je iz MVP-a.

Ministar Alkalaj je zahvalio ambasadoru Adnanu za doprinos unapređenju odnosa BiH i Malezije tokom mandata i ocijenio da je saradnja dviju prijateljskih zemalja tokom protekle tri godine bila veoma sadržajna.

Kao najvažnije događaje u navedenom periodu istakao je posjetu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Maleziji krajem juna 2008. i održavanje Globalnog poslovnog foruma u Maleziji u novembru 2009. na kojem su predstavljeni potencijali bh. privrede.

Ambasador Adnan je izrazio zahvalnost za podršku ministra Alkalaja i zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u proteklom periodu, te istakao da iz BiH odlazi s vrlo dobrim iskustvima i posebnim sjećanjem na ljubaznost njenih građana.

Izrazio je zadovoljstvo zbog posjete članova Predsjedništva BiH Maleziji te zbog razmjene posjeta visokih delegacija i delegacija privrednika dviju zemalja, koje je ocijenio kao veoma uspješne.

Izrazio je spremnost da i u budućnosti radi na razvijanju odnosa BiH i Malezije. Tokom razgovora je informirao ministra Alkalaja o učešću malezijske delegacije na predstojećem Sarajevo Business Forumu.

Na kraju razgovora, ministar Alkalaj je ambasadoru Adnanu zaželio uspješan nastavak diplomatske karijere na novoj funkciji u Ministarstvu vanjskih poslova Malezije.