{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a

F
4.3.2008. u 16:53
0
0
Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a
0
Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj obratio se danas učesnicima Segmenta na visokom nivou u okviru Sedmog zasjedanja Vijeća za ljudska prava Organizacije ujedinjenih naroda u Ženevi.
Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da se obrati Vijeću za ljudska prava prvi put nakon što je Bosna i Hercegovina postala članica Vijeća u maju prošle godine, saopćio je Ured za odnose s javnošću VMBiH.

Osvrnuo se na rad Vijeća, provedene reforme i specijalne procedure koje su dovele do unapređenja ljudskih prava u svijetu. Posebno je istakao značaj 60. godišnjice usvajanja Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

„Bosna i Hercegovina kao multietnička i multikulturalna država ima interes i opredjeljenje da štiti i unapređuje ljudska prava,“ rekao je ministar Alkalaj navodeći brojne inicijative koje je Bosna i Hercegovina poduzela na tom polju.

Ukazujući na značaj mandata Vijeća u zaštiti onih kojima je to najpotrebnije, ministar Alkalaj je izrazio uvjerenje da će se nastaviti saradnja u cilju održanja kredibiliteta Vijeća i njegovanja uzajamnog povjerenja i dijaloga.

„Zajedničko postizanje neophodnog kompromisa i ubuduće će biti ključni elemenat našeg rada“, podvukao je ministar Alkalaj na kraju svog obraćanja, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: