{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a

F
4.3.2008. u 16:53
0
0
Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a
0
Alkalaj na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj obratio se danas učesnicima Segmenta na visokom nivou u okviru Sedmog zasjedanja Vijeća za ljudska prava Organizacije ujedinjenih naroda u Ženevi.
Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da se obrati Vijeću za ljudska prava prvi put nakon što je Bosna i Hercegovina postala članica Vijeća u maju prošle godine, saopćio je Ured za odnose s javnošću VMBiH.

Osvrnuo se na rad Vijeća, provedene reforme i specijalne procedure koje su dovele do unapređenja ljudskih prava u svijetu. Posebno je istakao značaj 60. godišnjice usvajanja Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

„Bosna i Hercegovina kao multietnička i multikulturalna država ima interes i opredjeljenje da štiti i unapređuje ljudska prava,“ rekao je ministar Alkalaj navodeći brojne inicijative koje je Bosna i Hercegovina poduzela na tom polju.

Ukazujući na značaj mandata Vijeća u zaštiti onih kojima je to najpotrebnije, ministar Alkalaj je izrazio uvjerenje da će se nastaviti saradnja u cilju održanja kredibiliteta Vijeća i njegovanja uzajamnog povjerenja i dijaloga.

„Zajedničko postizanje neophodnog kompromisa i ubuduće će biti ključni elemenat našeg rada“, podvukao je ministar Alkalaj na kraju svog obraćanja, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: