{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

F
23.9.2007. u 10:45
0
0
Alkalaj na zasjedanju Generalne skupštine UN-a
0
Alkalaj na zasjedanju Generalne skupštine UN-a
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj će u sklopu delegacije naše zemlje učestvovati od 24. septembra do 6. oktobra na 62. zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku, saopćeno je iz MVPBiH.
Ministar Alkalaj će prisustvovati zvaničnom otvaranju Generalne skupštine i u okviru zasjedanja GS UN-a na sesiji "Dijalog na visokom nivou o saradnji između različitih religija i kultura".

On će učestvovati na sastanku povodom obilježavanja 10. godišnjice Konvencije o hemijskom oružju, te na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja OIC-a.

Pored toga, na marginama 62. zasjedanja GS UN-a predviđeni su odvojeni bilateralni susreti sa nizom ministara vanjskih poslova prisutnih na zasjedanju. Planirani su i sastanci sa ministrima vanjskih poslova Trojke EU-a, generalnim sekretarom OIC-a, predstavnicima Američkog jevrejskog komiteta, te sastanak s ministrima vanjskih poslova država članica CEI-a i sastanak ministara vanjskih poslova država članica Jadranske povelje i tri novoprimljene članice u NATO-ov program "Partnerstvo za mir".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: