{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj na Francuskom institutu za međunarodne odnose

S
Sarajevo-x.com
1.4.2008. u 15:33
0
0
Alkalaj na Francuskom institutu za međunarodne odnose
0
Alkalaj na Francuskom institutu za međunarodne odnose
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj je juče održao predavanje u Francuskom institutu za međunarodne odnose (IFRI) na temu “Put BiH ka euro-atlantskim integracijama”. Predavanju su prisustvovali predstavnici francuskih institucija, diplomatskog kora i akademske zajednice u Parizu.
Ministar Alkalaj je prisutne upoznao sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i reformama koje naša zemlja sprovodi na putu ka euro-atlantskim integracijama. Naglašavajući da su članstvo u EU i NATO prioritetni ciljevi Bosne i Hercegovine, ministar Alkalaj je ukazao na potrebu da BiH što prije potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Ministar Alkalaj je govorio i o učešću Bosne i Hercegovine u regionalnim inicijativama, te je posebno naglasio interes naše zemlje za aktivno uključivanje u Barcelona proces Uniju za Mediteran, što bi imalo značaja ne samo za Bosnu i Hercegovinu, nego i za region i Mediteranski bazen u cjelini.

Prisutnima se u ime Instituta obratila savjetnica i ekspert u francusko-austrijskom Centru za približavanje Europi Eliane Mosse, naglasivši praksu IFRI-ja u vezi sa organiziranjem različitih vrsta skupova posvećenih i Zapadnom Balkanu, na kojima su izlagali predsjednici država, premijeri i drugi visoki zvaničnici iz regiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: