{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj i Jandroković održali konferenciju za medije

S
13.2.2008. u 12:54
0
0
Alkalaj i Jandroković održali konferenciju za medije
0
Alkalaj i Jandroković održali konferenciju za medije
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, koji se od 12. do. 14. februara 2008. godine nalazi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, nakon održanih razgovora 13. februara 2008. održali su konferenciju za medije.
Ministri Alkalaj i Jandroković su izrazili zadovoljstvo što Bosna i Hercegovina i Hrvatska njeguju dobrosusjedske i trajno prijateljske odnose, te plodno surađuju na regionalnom i multilateralnom planu. Ministar Jandroković je naglasio da je Republika Hrvatska, kao kandidat za članstvo u EU, zainteresirana da se Bosna i Hercegovina što prije priključi Europskoj Uniji i u tom smislu ponudio pomoć u prenošenju hrvatskih iskustava.

Ministri Alkalaj i Jandroković su naglasili da je cilj ovog prvog susreta sačiniti pregled svih tema od zajedničkog interesa, koje će biti razrađene na ugovorenom sastanku pomoćnika ministara vanjskih poslova i Međudržavnog vijeća Bosne i Hercegovine i Hrvatske, što je planiran za ovu godinu.

Ministar Jandroković je zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci hrvatskoj kandidaturi za nestalnog člana Vijeća sigurnosti Organizacije Ujedinjenih naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: