{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU

F
28.2.2008. u 15:02
0
0
Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU
0
Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj je danas u Sofiji predvodio delegaciju BiH na godišnjem zasjedanju ministara vanjskih poslova zemalja učesnica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).
U izlaganju ministar Alkalaj je uime BiH zahvalio specijalnom koordinatoru Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Erhardu Buseku i njegovom prethodniku Bodi Hombachu na izuzetnom doprinosu radu Pakta stabilnosti od njegovog utemeljenja u Sarajevu 1999. godine.

Ministar Alkalaj je izrazio i zahvalnost državama učesnicama Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi na ukazanom povjerenju za izbor Sarajeva za sjedište Sekretarijata Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) te iznio uvjerenje da će BiH biti dobar domaćin i doprinijeti da zemlje ovog dijela svijeta preuzmu regionalnu odgovornost za svoju evroatlantsku budućnost, što je njihov glavni i zajednički cilj.

U tom smislu prenio je uvjerenje da će naša zemlja uspješno okončati proces reformi i uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom.

Ministri vanjskih poslova zemalja učesnica SEECP-a su izrazili jednoglasnu podršku Vijeću za regionalnu suradnju sa sjedištem u Sarajevu i njegovom generalnom sekretaru Hidajetu Biščeviću.

Predsjedavanje Procesom za suradnju u jugoistočnoj Evropi nakon Bugarske preuzima Republika Moldavija, saopćeno je danas iz MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: