{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU

F
28.2.2008. u 15:02
0
0
Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU
0
Alkalaj: BiH će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj je danas u Sofiji predvodio delegaciju BiH na godišnjem zasjedanju ministara vanjskih poslova zemalja učesnica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).
U izlaganju ministar Alkalaj je uime BiH zahvalio specijalnom koordinatoru Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Erhardu Buseku i njegovom prethodniku Bodi Hombachu na izuzetnom doprinosu radu Pakta stabilnosti od njegovog utemeljenja u Sarajevu 1999. godine.

Ministar Alkalaj je izrazio i zahvalnost državama učesnicama Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi na ukazanom povjerenju za izbor Sarajeva za sjedište Sekretarijata Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) te iznio uvjerenje da će BiH biti dobar domaćin i doprinijeti da zemlje ovog dijela svijeta preuzmu regionalnu odgovornost za svoju evroatlantsku budućnost, što je njihov glavni i zajednički cilj.

U tom smislu prenio je uvjerenje da će naša zemlja uspješno okončati proces reformi i uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom.

Ministri vanjskih poslova zemalja učesnica SEECP-a su izrazili jednoglasnu podršku Vijeću za regionalnu suradnju sa sjedištem u Sarajevu i njegovom generalnom sekretaru Hidajetu Biščeviću.

Predsjedavanje Procesom za suradnju u jugoistočnoj Evropi nakon Bugarske preuzima Republika Moldavija, saopćeno je danas iz MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: