{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj: Bezvizni režim za bh. građane već u drugoj polovini naredne godine

F
6.6.2008. u 15:32
0
0
Alkalaj: Bezvizni režim za bh. građane već u drugoj polovini naredne godine
0
Alkalaj: Bezvizni režim za bh. građane već u drugoj polovini naredne godine
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj vjeruje da bi uvjeti sadržani u Mapi puta za liberalizaciju viznog režima mogli biti blagovremeno ispunjeni, te da bi bezvizni režim za bh. građane mogao stupiti na snagu već u drugoj polovini naredne godine.
"Proces reformi je u zamahu, a potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s Evropskom unijom bit će novi poticaj na tom putu", istaknuo je šef bh. diplomatije u izjavi za bh. medije na svečanosti upriličenoj danas u Sarajevu u povodu obilježavanja osme godišnjice ustroja i rada Granične policije BiH.

Čestitajući Graničnoj policiji BiH za odgovorno izvršavanje vlastite misije, Alkalaj je podsjetio kako ova policijska agencija ima veoma značajnu ulogu i predstavlja veliki korak u realizaciji zadataka sadržanih u Mapi puta.

Dodao je kako ti zadaci podrazumjevaju efikasan nadzor i kontrolu državne granice, posebno s aspekta suzbijanja prekograničnog kriminala, uključujući presjecanje puteva trgovine ljudima i narkoticima.

Istovremeno, ministar Alkalaj ocjenio je značajnim korake koje je neophodno poduzeti na planu sigurnosti osobnih dokumenata i izrade biometrijskih pasoša, uz konstataciju kako svi spomenuti elementi daju veći kredibilitet Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: