{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkajal i Cikotić razgovarali s McLaneom

F
2.7.2007. u 16:40
0
0
Alkajal i Cikotić razgovarali s McLaneom
0
Alkajal i Cikotić razgovarali s McLaneom
Sarajevo
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj i ministar obrane Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić su 2. jula održali konsultativni sastanak s političkim savjetnikom Štaba NATO-a u Sarajevu Bruceom McLaneom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.
Ministri Alkalaj i Cikotić su ovom prigodom istakli dosadašnji napredak Bosne i Hercegovine u smjeru punog integriranja državnih struktura u Sjevernoatlantski savez, što je potrebno iskoristiti da bi se aktualnim nastojanjima dao novi podstrek, osigurala veća eksponiranost i vidljivost u medijima i povećao stupanj upoznavanja domaće javnosti s koracima koji se u tom cilju poduzimaju.

Još jedanput je u pozitivnom svjetlu istaknuta činjenica da je od tri nove regionalne članice NATO-Programa Partnerstvo za mir, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, naša zemlja prva načinila značajan iskorak u konkretnom približavanju NATO-u blagovremenom pripremom i pravovremenim dostavljanjem neophodnih dokumenata na odobrenje punopravnih zemalja članica.

U tom smislu ministar Alkalaj je upoznao Bruce McLanea o narednim koracima koji će biti preduzeti na državnoj razini s ciljem ubrzavanja i što kvalitetnijeg ispunjavanja uvjeta koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, kako bi naša zemlja uskoro stekla status kandidata za punopravno članstvo u NATO.

Politički savjetnik NATO-a u Sarajevu McLane je dao punu podršku predstojećim aktivnostima koje će državne strukture preduzeti u cilju što skorijeg pristupanja Bosne i Hercegovine Sjevernoatlantskom savezu, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: