{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alispahić povukao tužbu protiv Senada Avdića

F
FENA
24.11.2008. u 13:26
0
5
Alispahić povukao tužbu protiv Senada Avdića
0
Alispahić povukao tužbu protiv Senada Avdića
Bakir Alispahić, koga zastupa advokat iz Sarajeva Šemso Temin, povukao je tužbu protiv d.o.o. "Pres-Sing" Sarajevo, odnosno glavnog urednika "Slobodne Bosne" Senada Avdića podnesenu Općinskom sudu Sarajevo radi naknade štete po osnovu klevete.
Kako je navedeno u podnesku upućenom iz Teminove advokatske kancelarije, tužba o kojoj je riječ podnesena je još 17. augusta 2005. godine "zbog učinjene klevete u tekstovima objavljenim u "Slobodnoj Bosni", međutim, po ovoj tužbi promijenjeno je namjerno ili nenamjerno više sudija, a da parnica nije makla od početka."

U podnesku upućenom Općinskom sudu Sarajevo, nadalje se navodi, da je pripremno ročište kod novog sudije zakazano za 12. februar 2009. godine, pa tužitelj konstatira da ovakvo postupanje pravosudnih organa ne ulijeva povjerenje u nepristranost i pravičnost suđenja, što je ujedno i razlog za povlačenje spomenute tužbe.

Tužitelj navodi da su tuženi i poslije podnošenja tužbe u više navrata u svom listu nastavili s novim klevetama prema njemu, te da ih Sud u tome nije sprječavao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: