Odluka Suda BiH
1.6k

Alisa Mutap puštena na slobodu

B. T.
Alisa Mutap (Foto: D. S./Klix.ba)
Alisa Mutap (Foto: D. S./Klix.ba)
Alisa Ramić, djevojačko Mutap, puštena je da se brani sa slobode. Odluka je to Suda BiH nakon jučerašnjeg ročišta u predmetu "Zijad Mutap i drugi", održanog po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Potvrdio nam je to njen advokat Goran Dragović, kazavši da je ista odluka donijeta i za njenog oca Zijada Mutapa, također njegovog klijenta. Dragović kaže da je u slučaju Zijada Mutapa u toku procedura napuštanje pritvora.

Prema dostupnim informacijama ni ostalim optuženim u ovome predmetu - Hasanu Dupovcu, Muameru Ožegoviću i Josipu Bariću nije produžen pritvor.

Ramić, bivša djevojka stradalog mladića Dženana Memića, na jučerašnjem ročištu se požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna, ali da ne zna kako iznosi trudnoću. Zatražila je da bude puštena iz pritvora "zbog bebe".

Optuženi u ovome predmetu se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su bili od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

U Sudu BiH nisu nam mogli zvanično potvrditi da svi optuženi u ovome predmetu izlaze iz pritvora. Kako su rekli, to će saopćiti "kada se steknu uslovi".