{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Alija Izetbegović je bio mislilac, vizionar i čovjek velikih ideja"

8.5.2012. u 21:34
0
"Alija Izetbegović je bio mislilac, vizionar i čovjek velikih ideja"
0
Javna Ustanova Muzej ''Alija Izetbegović'', u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, a u okviru Dana Kantona Sarajevo, organizirala je danas promociju biografije prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića u bosansko-engleskoj i bosansko-turskoj jezičkoj varijanti, autora Zehrudina Isakovića.
Promotori knjige bili su profesor Mustafa Spahić, direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Anadolija za Balkan u Sarajevu Omer Četres, te prof. dr. Fahira Fejzić - Čengić.

"Za njega se može reći da je bio mislilac, vizionar i čovjek koji je živio u svijetu velikih ideja. Cijeli svoj život bio je otvorenog uma, duha i ideja", kazao je prof. Spahić, piše Oslobođenje.

Na 102 strane opisan je život bivšeg predsjednika BiH, stvari koje je proživio u zatvoru, prijatelji koje je stekao, razna iskustva koja su ga učinila onim što je on i bio - velikim čovjekom i liderom jednog naroda kojeg je spasio od izumiranja.

"Alija Izetbegović i danas važi za jednog od velikih mislilaca u Turskoj", istakao je Omer Čertes.

Autor knjige Zehrudin Isaković kazao je kako je upoznavao Aliju proučavajući i čitajući o njemu te da ima namjeru u budućnosti napisati još jednu knjigu o prvom predsjedniku RBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: