Alija Delimustafić ostaje u pritvoru, Vrhovni sud FBiH ukinuo rješenje o kauciji

Klix.ba
5.2.2019. u 10:46
0
26
Alija Delimustafić ostaje u pritvoru, Vrhovni sud FBiH ukinuo rješenje o kauciji
0
Alija Delimustafić ostaje u pritvoru, Vrhovni sud FBiH ukinuo rješenje o kauciji Foto: N. G./Klix.ba
Vrhovni sud FBiH djelomično je uvažio žalbu Tužilaštva KS i ukinuo rješenje o kauciji Alije Delimustafića u iznosu od milion KM, nakon čega se trebao braniti sa slobode uz mjere zabrane.
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić koja je kazala da je predmet vraćen na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu i da je rješenje o kauciji ukinuto.

Sredinom januara Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu donijelo je danas rješenje da Alija Delimustafić izađe na slobodu uz kauciju od milion KM. Da bi izašao iz pritvora bilo je potrebno da rješenje postane pravosnažno, do čega nije došlo.

Delimustafić je optužen u predmetu "Pravda". Sumnjiči ga se da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

U optužnici se navodi da su u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić nekretnine s umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Prema optužnici, činjenjem ovih krivičnih djela stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: