{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alija Behmen kandidat za gradonačelnika Sarajeva

F
11.12.2008. u 12:43
0
27
Alija Behmen kandidat za gradonačelnika Sarajeva
0
Alija Behmen kandidat za gradonačelnika Sarajeva
Alija Behmen
Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za gradonačelnika Sarajeva je Alija Behmen.
„Smatramo da danas u Sarajevu nema boljeg kandidata koji će raditi za čovjeka. Naša je kampanja, posljednja lokalna, vođena s porukom 'za čovjeka'. Na ovaj način želimo pokazati da smo za čovjeka u Sarajevu i u BiH“, kazao je danas na pres-konferenciji predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Hadžić.

Prema njegovim riječima, SDP BiH želi napraviti od Sarajeva glavni grad koji podrazumijeva ingerencije kakve treba da ima glavni grad jedne zemlje, političku težinu koje danas nema i generalno opću prihvatljivost svih građana u BiH prema Sarajevu kao glavnom gradu.

Hadžić je kazao da je SDP BiH pripremio platformu o statusu organiziranja, ciljevima i zadacima gradske vlasti grada Sarajeva.

„Obećali smo da ćemo građanima ponuditi platformu koja će moći biti valorizirana i od koje će imati koristi građani Sarajeva, ali i građani BiH. Ovakva platfroma i ovakav dokument je polazna osnova za kreiranje i konstituiranje grada koji realno treba građanima i Sarajeva i BiH. Polazeći od ovog dokumenta, došli smo do toga da kažemo ko može provesti jedan ovakav dokument“, kazao je Hadžić.

Na novinarsko pitanje da li će SDA podržati kandidata SDP-a za gradonačlenika Sarajeva, Hadžić je odgovorio:„Niti očekujemo podršku SDA i ne želimo podršku SDA.“

„Očekujemo da SDA delegira svog kandidata ili da ne delegira svog kandidata, potpuno je svejedno. Mi s našim kandidatom i s partnerskim strankama koje će se naći u Gradskom vijeću imamo neophodnu većinu ili imamo natpolovičnu većinu. Priželjkujemo izbor gradonačelnika SDP-a bez glasova SDA“, kazao je Hadžić.

Dodao je kako je stvoren blok lijevih stranaka u Sarajevu te da su u prilici, prvi put poslije prvih izbora, formirati vlast u Sarajevu bez SDA i Stranke za BiH.

“Ono što je sigurno da partnerske stranke koje su ušle u općinska vijeća i u Gradsko vijeće hoće, savim je već izvjesno, podržati kandidaturu SDP-ovog gradonačelnika. U Gradsko vijeće će po svoj prilici pored SDP-a, iz stranaka lijevog bloka, ući Naša stranka, BPS i postoji nekoliko mogućih opcija koje ne bih prejudicirao“, kazao je Hadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: