{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alić: Vlada podržala inicijativu za povećanje plaća policijskim službenicima

F
31.1.2008. u 17:14
0
0
Alić: Vlada podržala inicijativu za povećanje plaća policijskim službenicima
0
Alić: Vlada  podržala inicijativu za povećanje plaća policijskim službenicima
Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić izjavio je da je Federalna vlada danas podržala inicijativu za povećanje plaća policijskim službenicima i da se kadrovski, materijalno i tehnički osposobe osobe koje se bave suzbijanjem organiziranog kriminala.
Na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu Vlade u Sarajevu Alić je kazao da je nakon usvajanja Informacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova o aktivnostima vezanim za borbu protiv organiziranog kriminala Vlada zadužila to ministarstvo da napravi prijedlog po kojem bi se odobrila dodatna novčana sredstva. Međutim, ministar novinarima nije mogao reći kada bi do spomenutog povećanja plaća moglo doći.

On je istaknuo da je trenutno osnovna plaća policajca u FBiH svega 385 KM, a da je predviđeno da najviša bude 3,5 puta veća od osnovne plaće.

Osvrnuvši se na sigurnosnu situaciju, Alić je kazao da je u FBiH u protekloj godini broj krivičnih djela smanjen za 2,3 posto u odnosu na 2006., a broj slučajeva remećenja javnog reda i mira za 23 posto.

Međutim, kazao je da je u 2007. pogoršano stanje u oblasti sigurnosti saobraćaja. Prema ministrovim riječima u 2007. broj saobraćajnih nesreća u FBiH je povećan za 11,6, a broj poginulih osoba za 13 posto.

Alić je naglasio da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova priprema dokument odnosno strategiju o povećanju sigurnosti saobraćaja, naglasivši da je njegova izrada pri kraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: