Iz federalnog MUP-a
0

Alić uputio telegram saučešća u povodu pogibije policajca

FENA
Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić uputio je telegram saučešća u povodu pogibije policajca Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Zvonka Slipčevića, porodici poginulog policajca te ministru Senadu Kajdiću i policijskom komesaru MUP-a USK Rami Brkiću.

"U svoje ime i uime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upućujem Vama i porodici Slipčević izraze dubokog saučešća i prijateljskog saosjećanja povodom pogibije Zvonka Slipčevića. Duboko cijenimo doprinos svakog policajca očuvanju sigurnosti, reda i mira, što nam je zajednički zadatak i potreseni smo ovim tragičnim događajem, svjesni da se pripadnici policijskih službi u izvršavanju poslova mogu naći i u situacijama visokog rizika po vlastiti život", stoji u telegramu ministra Alića.

Alić je naveo da tragična smrt kolege podsjeća sve da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama.

"Izražavam nadu da će cijelo društvo shvatiti rizik s kojim se svakodnevno suočavaju policajci te da će to na pravi način i vrednovati. Nama ostaje trajna zadaća uspostavljanja i očuvanja sigurnosti naših građana i zajednice u kojoj živimo", stoji u današnjem telegramu ministra Muhidina Alića.

Policajac Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Zvonko Slipčević danas je tokom provođenja akcije potrage i lišavanja slobode osobe koja se nalazila u bjekstvu zbog počinjenog ubistva, ubijen hicima iz vatrenog oružja.