BiH
0

Ali G ide u SAD

Klix.ba
<b>Ali G</b> tj. komičar <b>Sacha Baron Cohen</b> napušta Veliku Britaniju kako bi osvojio SAD. Cohen je za američko tržište snimio emisiju od šest epizoda po uzoru na onu u Velikoj Britaniji u kojoj intervjuiše poznate ličnosti. Ali G će, između ostalih, intervjuisati bivšeg demokratskog predsjedničkog kandidata <b>Michaela Dukakisa</b> i astronauta <b>Buzza Aldrina</b>. <i>Da Ali G Show</i> je u američkoj verziji otkupila televizijska kuća HBO i emitovat će se od 21. februara.

Naravno, u emisiji će se također pojavljivati drugi likovi koje glumi Sacha Baron Cohen, a to su Borat - televizijski reporter iz Kazakhstana i Bruno - homosexualni modni guru iz Austrije.

Baron Cohen je Ali G-a u Velikoj Britaniji pretvorio u voditelja talk showa koji je intervjuisao goste poput Davida i Victorie Beckham i Mohamed al-Fayeda. Cijelom svijetu je sigurno postao poznat zbog uloge Madonninog vozača u spotu za pjesmu Music. Snimio je i vlastiti film Ali G Indahouse, koji je u Velikoj Britaniji bio veliki hit, a u SAD-u će biti pušten ako serije budu uspješne.

alig.com