Afera "Potkivanje"
87

Alešević: Ovo je planski urađena osveta jer postoji prijava protiv Tegeltije i Tadić

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu u predmetu protiv Nermina Aleševića i Marka Pandže u predmetu poznatijem kao "Potkivanje", u kojem je glavni akter bio predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.
Alešević je informaciju o podizanju optužnice protiv njega saznao od portala Klix.ba, a kako kaže u prvoj izjavi, to je i očekivao od samog početka.

"Vjerujte da nisam još ni vidio to. Pa dobro, to je bilo i očekivano od početka da će oni tako i ići. Snimanje nije bilo neovlašteno, a jučer smo vidjeli na sjednici VSTV-a da se to može uzeti kao dokaz u pojedinim slučajevima. Ovo je bio opći javni interes, svih nas. Što se tiče davanja dara, od toga nema ništa, a vidjet ćemo na sudu kako će sve da ide", rekao je krajiški biznismen.

Na pitanje da li je simptomatično da se podiže optužnica u aferi "Potkrivanje" u danima dok bh. javnost potresa afera "Potkivanje 2", Alešević odgovara da je to sve planski urađeno.

"I to zato što ima podnesena krivična prijava protiv Milana Tegeltije i glavne tužiteljice Gordane Tadić. Ja sam u januaru šest sati davao izjavu u SIPA-i, a sada to stoji kod tužiteljice Vedrane Mijović. Ima Sud BiH, pa možda i protiv njih bude podignuta optužnica", kaže Alešević.

Kaže da je Tadić i Tegeltiju prijavio kao organizovanu grupu u nekoliko konkretnih slučajeva te dodaje da oni uništavaju naše društvo.

"Ovo je njihova osveta, ništa drugo. Pravosuđe nam ne valja, a ovako se svete svima koji rade u interesu toga da dobijemo vladavinu prava", zaključio je Alešević.