|

Alešević donio kompromitirajuće fotografije sudija i negodovao ispred VSTV-a

Alešević donio kompromitirajuće fotografije sudija i negodovao ispred VSTV-a
27
D. Be.
16.10.2019. u 10:38
33
komentara
27

dijeljenja
1/8 Foto: T. S./Klix.ba
2/8
3/8 Foto: T. S./Klix.ba
4/8 Foto: T. S./Klix.ba
5/8 Foto: T. S./Klix.ba
6/8 Foto: T. S./Klix.ba
7/8
8/8
Privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević danas je ispred zgrade Tužilaštva BiH u toku sjednice VSTV-a izrazio negodovanje zbog izbora Huseina Mušića za predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši.
On kaže da je sve krenulo od afere "Potkivanje", odnosno od Općinskog suda u Velikoj Kladuši, predsjednice suda Jasmine Miljković, sudije Ekrema Šarića i advokata koji je bivši predsjednik suda u Velikoj Kladuši Huseina Mušića.

"Njega je ovaj isti VSTV smijenio i upravlja iz sjene ovim sudom", kazao je Alešević.
On je danas i donio fotografije koje su, kako kaže, bitne jer se sve počelo zakuhavati kada je dobio sudske sporove.

"Prvi radnopravni spor u Velikoj Kladuši sam dobio, ali je predsjednica Miljković otvorila paralelni postupak u CMS-u da bi napravila pometnju i vodila dupli postupak za otkaz o radu. Ona sama sebi mora poništiti presudu. Žalio sam se u VSTV-u, rekli su da je to normalno i da nema krivičnog djela. Tada je predsjednik Ureda disciplinskog tužioca bio Arben Murtezić", dodao je.

On ističe da je fotografije predsjednice suda Miljković i advokata odnosno bivšeg predsjednika Mušića kako plešu zagrljeni poslao VSTV-u, ali mu je saopćeno da nema sukoba interesa.

Ona je, prema Aleševićevim riječima, vodila spor u kojem je Alešević bio jedna od stranaka, a advokat i bivši sudija je bio druga strana u istom sporu.

"Neka Tegeltija i Jukić dobiju takav slučaj. Kada sam se žalio UDT-u i dao argumente rekli su mi da sudija Općinskog suda u Bihaću Ekrem Šarić nije prekršio ovlasti, a ja sam se žalio na sudije Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Danas ga imenuju za predsjednika Općinskog suda u Kladuši. Ovo su dokumenti VSTV-a", kazao je.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...