Njegova strana priče
19

Alešević danas u Tužilaštvu BiH daje iskaz o videu s Tegeltijom

Klix.ba
Nermin Alešević, biznismen koji je snimio davanje novca inspektoru SIPA-e kao navodnu cijenu navodne usluge koju je zatražio od predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, danas će dati iskaz u Tužilaštvu BiH.
U razgovoru portala Klix.ba s Aleševićem on je kazao kako novac koji je predao inspektoru Marku Pandži nije dobio nazad te da je u više navrata dao ukupno 7.000 KM, a kako bi se urgiralo kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić.

Alešević je tvrdio da se predmet odnosi na određene funkcionere iz KS koje štiti Tužilaštvo KS, a koji su napravili dupli ZK uložak na jednoj nekretnini i na osnovu toga podigli 2 miliona KM u Bobar banci. On ističe da je SIPA-i dao 74 dokumenta te da je ova državna agencija za četiri dana ustanovila kako je riječ o kriminalnom postupanju.

Alešević je i ranije skretao pažnju na sebe i svoje probleme. Tadašnjoj tužiteljici Tužilaštva KS poklonio je tortu s ispisanim brojem predmeta pa je Burzić dočekao ispred zgrade Suda BiH gdje je postavio pano s fotografijom police u kojoj se navodno nalazi njegov predmet.