BiH
622

Alen Muhić: Biološka majka me želi upoznati, očekujem njen poziv

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Samo dan nakon premijere filma "Stupica nevidljivog djeteta" u Goraždu, koji je izazvao burne reakcije javnosti, Alenu Muhiću javio se bliži rođak njegove biološke majke prenoseći mu njenu želju da upozna sina.

"Javio mi se majčin rođak, odnosno sin od tetke putem Facebooka i dao mi je njen broj telefona. Ne znam, nisam očekivao da će se to desiti tako brzo ali sam na neki način želio. Ona je o svemu saznala preko medija. Ne znam šta da kažem, još sam iznenađen", kaže alen u kratkom razgovoru za Klix.ba.

Kaže da je rođaku dao svoj broj telefona kako bi ga majka mogla nazvati ako želi.

"Ne znam kako će sve to na kraju ispasti. Vjerovatno će taj susret biti kada ona dođe u maju i to će biti snimljeno kao zadnja scena u filmu. Još ćemo vidjeti, pomiješana su mi osjećanja. Očekujem da će me ona zvati i razumijem da treba snaga za takav poziv, kao i za susret", izjavio Muhić.

U filmu "Stupica nevidljivog djeteta“ nije otkriven identitet majke Alena Muhića, ali je poznato da ona živi van BiH, u SAD-u.

Vijest da želi upoznati svog sina kojeg je napustila u ratnoj bolnici u Goraždu danas je objavila Reutersova dopisnica iz BiH Darija Šito-Sučić.

Podsjetimo da su majku Alena Muhića, Bošnjakinju iz Foče, vojnici bosanskih Srba višestruko silovali te da je Alen plod tih silovanja. Radmilo Vuković, Alenov biološki otac, je pred Sudom BiH prvobitno bio osuđen na pet i po godina zatvora zbog zločina silovanja. Tokom procesa vještačenjem je dokazano da je Vuković, koji je oslobođen u žalbenom postupku, otac ovog mladića.

Film u kojem Muhić traži roditelje prikazan je početkom sedmice u Goraždu a Alen je još uvijek pod utiskom reakcija javnosti ali i činjenice da njegova majka želi da ga upozna.

"Čekat ću da me pozove, razgovarat ću i sresti se s njom. Puno je pitanja, ali ja je razumijem s jedne strane“, kaže Alen.

Kakav će epilog dobiti priča koja je već izazvala burne reakcije javnosti možda bude jasnije kada Alenova majka doputuje u domovinu, što je, prema informacijama koje on ima, izvjesno u maju mjesecu ove godine.