Nezadovoljstvo u klubu
20

Alen Kapković u Skupštini ZDK u budućnost kao samostalni, a ne kao zastupnik Kasumovićeve stranke

E. M.
Alen Kapković
Alen Kapković
Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Alen Kapković napustio je klub BHI-Kasumović Fuad te će u narednom periodu biti samostalni zastupnik.

Kapković je o ovome informisao javnost preko svog Facebook profila. Javnosti je opisao svoj poliitčki put kada je u novembru 2020. godine po prvi put postao aktivni sudionik političkih zbivanja kada je kao kandidat "Zenička inicijativa Kasumović Fuad" dobio povjerenje birača i osvojio 3.563 glasa za ulazak u Gradsko vijeće Zenice.

"Kroz dvije godine rada u Gradskom vijeću, uz našeg gradonačelnika, gospodina Kasumovića, napravili smo mnoge kvalitetne i pozitivne promjene u našem Gradu, za mene lično najljepšem na svijetu, te ovu priliku koristim i da se zahvalim gospodinu Kasumoviću, koji je nas, koji smo se prvi put našli „u politici“, naučio kako samostalno, bez pritiska 'viših nivoa', proaktivno razmišljati i raditi za dobrobit svoje lokalne zajednice. Prošle, 2022. godine, na Općim izborima, kao kandidat Bosansko-hercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHI-KF), postajem zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, gdje su obaveze prema zajednici i biračima daleko veće nego na lokalnom nivoa", napisao je Kapković.

Nadalje je obrazložio da je u politiku ušao sa idealima i velikom željom da svojim angažmanom, znanjem i energijom pokuša napraviti pozitivne pomake koje je Zenica, ZDK, FBiH, ali i cijela država zaslužila još davnih dana.

"Isti čvrst stav imam i danas, kada se stvari za mene, u političkom smislu, ipak, mijenjaju. Od danas, s ponosom, mogu reći da sam samostalan i nezavisan zastupnik u Skupštini Zeničko - dobojskog kantona, koji će i dalje biti konstruktivan i kontinuirano se boriti za kvalitetniji život sugrađana i razvoj našeg Kantona. Podržavat ću sve što je dobro i predstavlja pozitivne pomake u razvoju, prvenstveno našeg Grada, a onda i Kantona, Federacije BiH, ali i države u cjelini", dodao je Kapković.

Predsjednica kluba zastupnika BHI-KF u Skupštini ZDK Amela Granić nakon izlaska Kapkovića za medije je kazala da je u klubu vladalo nezadovoljstvo te da nije bila upoznata o napuštanju kluba i promjenama.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nedugo nakon statusa Kapkovića je napisao kratki status bez posvete, iako se moglo naslutiti da je upućena Kapkoviću: "Neke voćke 'prerode', nažalost mnoge padnu nedozrele".