Nedostojno funkcije
340

Aleksandar Vučić prostački vrijeđao Denisa Bećirovića, nazvao ga sitnim lažovom i falsifikatorom

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske prostački se obratio Predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećirović i izrekao niz uvreda.
"Ovom lažovu Bećiroviću što je pisao knjige protiv Srba da poručim jednu stvar. Pošto se pravio pametan i rekao da nije problem u Dodiku nego u Vučiću", kazao je Vučić i nastavio sa uvredama.

Vućić je Denisa Bećirovića nazvao sitnim lažovom i falsifikatorom.

"Ja tebi to ne mogu dati jer si ti niko i ništa kao što si uvijek bio sem sitnog lažova i falsifikatora. Nisi ti pobijedio već Nijemci, Amerikanci i Englezi. A koliko, borit ćemo do posljednje kapi znoja, dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo. Borba im neće biti laka", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da jeste mirotvorac i da ničim nije uvrijedio Bošnjake, ali da treba pročitati knjige Bećirovića da se vidi da je lažov i falsifikator.

"Oni moraju pronaći većeg krivca jer moraju objasniti svojim biračima da ne mogu pobijediti Milorada Dodika pa moraju naći većeg krivca", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da Bećirović nije bitan jer on nije smislio nego da su to smisli Nijemci, Turci i ostali.

Podsjećamo danas je Bećirović kazao da posljednjih sedmica i mjeseci domaća i regionalna javnost saznaje pravo lice Aleksandra Vučića.

"Posljednjih sedmica i mjeseci, domaća i regionalna javnost polako saznaju pravo lice Aleksandra Vučića. On nije nikakav mirotvorac, glavni problem u BiH nije Dodik, nego Vučić. Stoga bi se međunarodni zvaničnici morali zapitati kakve instrukcije Vučić daje Dodiku. Morao bi početi poštovati suverenitet i nezavisnost i teritorijalni integritet BiH i da se prestane miješati u unutrašnje stvari", kazao je Bećirović.

On je poručio Vučiću da poštuje međunarodno pravo, a ne da se, ponaša kao da za njega ne važe pravila.