{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aleksandar Vučić danas u Bratuncu

S
20.10.2015. u 08:15
0
9
Aleksandar Vučić danas u Bratuncu
0
Aleksandar Vučić danas u Bratuncu
Aleksandar Vučić
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić ozvaničit će danas početak gradnje mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca, što je investicija od 12 miliona eura.
Događaju će prisustvovati i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, kao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Radnici i mehanizacija beogradske kompanije "Ratko Mitrović" u petak, 16. oktobra, počeli su radove na uređenju terena i raščišćavanju trase sa desne strane Drine za izgradnju pristupnog puta i mosta između Ljubovije i Bratunca.

Sve pripreme su obavljene, a 29. septembra predstavnici Vlade Srbije potpisali su ugovor sa firmom "Ratko Mitrović", koja predvodi konzorcijum od četiri firme koje će izvoditi radove.

Ukupna vrijednost investicije je 12 miliona eura, od čega Srbija učestvuje sa 4,5 miliona za izgradnju kompletnog mosta i pristupne puteve sa svoje strane ovog graničnog mosta, dok će Republika Srpska i BiH finansirati izgradnju pristupnog puta i zajedničke carinske terminale sa lijeve obale Drine na prostoru bratunačke općine.

Most će biti dug 227 metara, a širok 14 metara sa dvije saobraćajne trake i trotoarima za pješake i bicikliste.

Nastrešnica iznad mosta biće površine 2.000 metara kvadratnih. Most će biti savremen, kao i carinski terminali i svi drugi sadržaji neophodni za promet ljudi i robe.

Nakon završetka projekta biće ponovo uspostavljen teretni saobraćaj, obustavljen prije nekoliko godina zbog dotrajalosti starog mosta.

Ozvaničenje početka radova zakazanao je za 11.00 sati na zaobilaznom putu oko Ljubovije u naselju Kašice, na lokaciji Topolice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: