Uprkos izazovima
379

Al Jazeera Balkans je najpoželjniji poslodavac u sektoru medija za 2020. godinu

L. K.
Ovogodišnji izbor za najpoželjnijeg poslodavca, koji svake godine organizuju agencija za zapošljavanje Kolektiv i web.portal Posao.ba, završen je uprkos svim izazovima svjetske pandemije.

Al Jazeera Balkan medju ispitanicima je i ove godine zauzela prvo mjesto kao najpoželjniji poslodavac u sektoru medija u Bosni i Hercegovini, dok je u ukupnom poretku svih sektora zauzela osmo mjesto.

Tarik Đođić, direktor Al Jazeere Balkans izrazio je zadovoljstvo dobrim pozicioniranjem kompanije i još jednom naglasio značaj brige za uposlenike i njihove porodice, koja se pokazuje i u najtežim vremenima, kao i da je sretan sto se takav odnos prepoznaje kao dodatna vrijednost.

“Čak i u najtežim uslovima, učinili smo sve što je u našoj moći da uposlenicima osiguramo optimalne uslove rada i najveću moguću zaštitu, da većim dijelom organizujemo rad od kuće i u timovima, a da poslovne obaveze budu izvršene na najvišem nivou. Mislim da smo u tome uspjeli”, zaključio je Đođić.

Najvažniji faktor za izbor poslodavca prije pandemije bio je dobar odnos prema zaposlenicima, dok je za vrijeme pandemije COVID-19 najvažniji faktor sigurnost zadržavanja posla.

Među drugim faktorima koji su uticali na izbor poslodavca tokom pandemije ističu se:

· Dobar odnos kompanije prema zaposlenicima od ranije

· Imidž koji poslodavac ima od ranije

· Dobar odnos kompanije prema zaposlenicima tokom pandemije COVID-19

· Društvena odgovornost poslodavca tokom pandemije COVID-19

· Pozitivne mjere zaštite radnika koje je kompanija sprovela tokom pandemije COVID-19

U istraživanju je učestvovalo preko 15.000 ispitanika, od čega je 52 posto žena, a 48 posto muškaraca. Istraživanje je provedeno tokom februara i marta 2020. te tokom novembra i decembra 2020. putem portala MojPosao.ba