Vanredna sjednica
110

Aktuelnoj Vladi USK sutra bi trebalo biti izglasano nepovjerenje

Piše: M. Ć.
Zastupnici nekoliko stranaka u Skupštini USK potpisali su zahtjev za sazivanjem vanredne sjednice na kojoj bi sutra trebala biti smijenjena Vlada Huseina Rošića (SDA).

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je Rifet Hozanović, šef izbornog štaba A-SDA.

"Sama činjenica da niko ne želi formirati novu vlast sa SDA stvara paniku u njihovim redovima i mi smo već svjedoci rezultata tog straha jer se obavljaju brzinska zapošljavanja, smjene upravnih odbora i šta još sve ne. Smjenom stare Vlade spašavamo građane od novih nepravdi, a možemo slobodno kazati da štitimo i njih same od njihovih novih, a ujedno i posljednjih grešaka. Vrijeme koje je preostalo staroj Vladi omogućava stvaranje dodatnih problema kojima je ovaj kanton već opterećen i nije bilo druge mogućnosti nego ih spriječiti u tome", kazao je Hozanović za Klix.ba.

Kako nam je rekao, zahtjev za smjenu aktuelne Vlade USK potpisalo je 19 zastupnika iz A-SDA, SDP-a, DF-a, SBB-a i Nezavisnog bloka.

Komentar smo uspjeli dobiti i od premijera Vlade USK Huseina Rošića.

"Dobio sam danas pred kraj radnog vremena informaciju o tome da takav zahtjev postoji, no sjednica još uvijek nije sazvana. A-SDA se nakon svih najava pobjede očito teško miri sa porazom na izborima pa sad pribjegavaju ovakvim očajničkim potezima da 'na mišiće' preuzmu vlast. Pogotovo mi nije jasno zašto potpise zastupnika skuplja Rifet Hozanović, dakle šef izbornog štaba A-SDA. Očito pojedinci još nisu shvatili da je predizborna kampanja završena. Vidjet ćemo sutra kakva će biti odluka kolegija Skupštine. Mogu samo reći da mi je žao da opet neki sumnjivi likovi od našeg kantona prave 'kanton slučaj'", rekao je Rošić.