{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Aktivnosti na ispunjavanju uslova aranžmana sa MMF-om i Svjetskom bankom"

F
24.6.2010. u 18:52
0
3
"Aktivnosti na ispunjavanju uslova aranžmana sa MMF-om i Svjetskom bankom"
0
"Aktivnosti na ispunjavanju uslova aranžmana sa MMF-om i Svjetskom bankom"
Mustafa Mujezinović (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Vlada Federacije BiH će nastaviti aktivnosti kako bi ispunila još dva uslova iz Stand by aranžmana sa MMF-om, kao i druge uslove, koje su postavili Svjetska banka i Evropska komisija, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH saopćenje premijera FBiH Mustafe Mujezinovića.
Vlada će također predložiti Parlamentu Federacije Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u federalnim organima uprave.

Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će podnijeti izvještaj o provođenju Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite, navodi se.

-Tekst Zakona o plaćama i naknadama u organima i tijelima Federacije BiH usaglašen je na političkom nivou. Slijedi njegovo usaglašavanje sa Sindikatom državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH. Ispunjenjem ovih uslova biti će stvorene pretpostavke za doznačavanje IV i V tranše MMF-a, što ukupno sa ostalom podrškom Budžetu Federacije BiH u ovoj godini iznosi 184 miliona KM.

I Svjetska banka, u okviru Programa podrške razvoju održive javne potrošnje (DPL), planira u Federaciju investirati sredstva u iznosu od 87 miliona KM, a Evropska komisija, kao direktnu pomoć, 62 miliona KM, kaže se u saopćenju Ureda premijera Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: