{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivnosti bh. delegacije na samitu u Bukureštu

S
3.4.2008. u 12:39
0
0
Aktivnosti bh. delegacije na samitu u Bukureštu
0
Aktivnosti bh. delegacije na samitu u Bukureštu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić sastao se sa predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem, te posjetio Ambasadu BiH u Bukureštu i prisustvovao prijemu koji je organizirao rumunski premijer Calin Tariceanu.
Glavna tema razgovora bio je samit NATO-a. Kako je izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, Bosna i Hercegovina očekuje da na Samitu dobije i formalnu potvrdu napora naše zemlje u reformskim procesima, u vidu Intenziviranog dijaloga koji bi otvorio mogućnost da Bosna i Hercegovina postane država koja učestvuje u Akcionom planu za punopravno članstvo (MAP).

-Bosna i Hercegovina očekuje Intenzivirani dijalog, a Hrvatska ulazak u NATO, kazao je Silajdžić.

Tokom susreta razgovarano je i o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te unapređenju saradnje. Bilo je riječi i o Međudržavnom vijeću, te je rečeno da se termin treba što prije usaglasiti i organizirati sjednica Vijeća.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, sa delegacijom, posjetio je Ambasadu BiH u Bukureštu gdje je domaćin bio ambasador BiH u Rumuniji Branko Nešković. U delegaciji su bili i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i ambasador BiH pri NATO-u Nikola Radovanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: