{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivna tri velika šumska požara u ZDK

F
11.7.2012. u 13:48
2
1
Aktivna tri velika šumska požara u ZDK
2
Aktivna tri velika šumska požara u ZDK
Foto: Ilustracija
Požar na tromeđi općina Kakanj, Zenica i Zavidovići, koji je u rejonu Tvrkovac - Podborje izbio 9. jula i dalje je aktivan, a u njegovom gašenju učestvuje oko 60 vatrogasaca iz Kaknja i radnika Šumarije Bistrica.
Prema podacima Uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, još je aktivan i šumski požar na tromeđi općina Olovo, Zavidovići i Banovići, u rejonu Župeljeva, koji je izbio 8. jula, a na njegovom gašenju i sprječavanju širenja na veće šumske komplekse, učestvuje 15 vatrogasaca.

"Na lokalitetu Velika Maoča gori oko 30 hektara, požar se teško drži pod kontrolom zbog nepristupačnog terena, a ukoliko bi došlo do širenja istog zahvatio bi šumske komplekse na planini Konjuh, a onda bi bilo veoma teško isti ugasiti, s obzirom na terenske uvjete. Ovaj požar gase ekipe Šumsko-privrednog društva ZDK-a, s 30 uposlenika i koriste buldožer", izjavio je Sead Džanović, direktor Uprave civilne zaštite ZDK-a.

Prema istom izvoru, Oružane snage BiH odobrile su učešće helikoptera u gašenju požara na lokalitetu Župeljeva, međutim, do 13 sati letjelica se nije uključila u gašenje požara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: