{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivna obuka o ISO standardizaciji

F
3.2.2009. u 16:17
0
0
Aktivna obuka o ISO standardizaciji
0
Aktivna obuka o ISO standardizaciji
Sedamdeset uposlenika Policijske akademije u Sarajevu danas je započelo s obukom iz oblasti: “Osnovi sistema upravljanja kvalitetom prema seriji ISO 9001:2008 standarda”.
- Konsultantska firma "BH QUALITY" početkom decembra prošle godine potpisala je ugovor s Muhidinom Alićem, ministrom FMUP-a o saradnji. Nakon toga uslijedile su određene pripreme i ubrzo smo započeli s predavanjima po grupama za uposlene u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Danas smo radili s polaznicima s Policijske akademije. Ovu obuku bi trebali pohađati svi uposlenici FMUP-a, a cilj je da dobiju odnove informacije o međunarodnim standardima, osnovama, porijeklu, dužnostima, obavezama i njihovoj ulozi u okviru uvođenja ISO standarda u FMUP-u, pojasnio je predavač Dragan Simović.

Ugovorom o saradnji između FMUP-a i "BH QUALITY" predviđena je implementacija ISO 9001, odnosno Sistema upravljanja kvalitetom, koji bi trebao da doprinese standardizaciji i poboljšanju rada cjelokupnog ministarstva.

U narednih 12 mjeseci svi uposlenici FMUP-a proći će aktivnu edukaciju. Nakon završetka obuke, svi će dobiti certifikate koje izdaju međunarodne organizacije za standardizaciju, saopćeno je iz FMUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: