{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Aktivizam i mladi"

S
22.7.2008. u 12:13
0
0
"Aktivizam i mladi"
0
"Aktivizam i mladi"
Trodnevna aktivistička akcija pod nazivom "Aktivizam i mladi" bit će organizovana 23, 24. i 25. jula 2008. godine, u Goraždu.
Organizator ove akcije je Centar za promociju civlnog društva (kancelarija Goražde) u okvira programa "Jačanje lokalne zajednice u opštini Goražde kroz izgradnju partnerske saradnje vladinog, nevladinog i poslovnog sektora", koji je finansijski podržao UNDP.

Trodnevna akcija će početi edukacijom 15 volontera o načinima jačanja i razvijanja aktivizma kao vida djelovanja u definisanju potreba i problema mladih, te različitim vidovima lobiranja za njihovo rješavanje.

Edukacija će se održati u srijedu 23. jula 2008. godine u prostorijama Doma mladih Centra za kulturu Goražde, sa početkom u 10 sati.

Nakon završene edukacije, u sklopu radionice, volonteri će realizirati uličnu akciju anketiranja mladih u Goraždu o načinima na koje mogu i žele biti uključeni u procese donošenja najbitnijih odluka.

Na osnovu ovog ispitivanja bit će urađeno istraživanje koje će biti dostavljeno svim predstavnicima vlasti i političkim partijama koje djeluju u ovom regionu.

Cilj organizovanja ove aktivističke akcije je edukacija volontera, a zatim i konkretna akcija istraživanja interesa mladih i načina na koji oni mogu učestvovati u procesima donošenja najbitnijih odluka, kao što su definisanje i usvajanje budžeta, prijedlozi i javne rasprave o pojedinim zakonim, te rješavanje konkretnih problema mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: