{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Aktivizam i mladi"

S
22.7.2008. u 12:13
0
0
"Aktivizam i mladi"
0
"Aktivizam i mladi"
Trodnevna aktivistička akcija pod nazivom "Aktivizam i mladi" bit će organizovana 23, 24. i 25. jula 2008. godine, u Goraždu.
Organizator ove akcije je Centar za promociju civlnog društva (kancelarija Goražde) u okvira programa "Jačanje lokalne zajednice u opštini Goražde kroz izgradnju partnerske saradnje vladinog, nevladinog i poslovnog sektora", koji je finansijski podržao UNDP.

Trodnevna akcija će početi edukacijom 15 volontera o načinima jačanja i razvijanja aktivizma kao vida djelovanja u definisanju potreba i problema mladih, te različitim vidovima lobiranja za njihovo rješavanje.

Edukacija će se održati u srijedu 23. jula 2008. godine u prostorijama Doma mladih Centra za kulturu Goražde, sa početkom u 10 sati.

Nakon završene edukacije, u sklopu radionice, volonteri će realizirati uličnu akciju anketiranja mladih u Goraždu o načinima na koje mogu i žele biti uključeni u procese donošenja najbitnijih odluka.

Na osnovu ovog ispitivanja bit će urađeno istraživanje koje će biti dostavljeno svim predstavnicima vlasti i političkim partijama koje djeluju u ovom regionu.

Cilj organizovanja ove aktivističke akcije je edukacija volontera, a zatim i konkretna akcija istraživanja interesa mladih i načina na koji oni mogu učestvovati u procesima donošenja najbitnijih odluka, kao što su definisanje i usvajanje budžeta, prijedlozi i javne rasprave o pojedinim zakonim, te rješavanje konkretnih problema mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: