Uplašeni traže pomoć
26

Aktivisti za jedan dan dobili više od 400 poziva starijih građana Općine Centar

A. Z.
Nakon što su po nalogu načelnika Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, aktivisti Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar svakodnevno obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Osim podjele higijenskih paketa, aktivisti Udruženja pružaju pomoć rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova ili sa nekim drugim neophodnim potrebama.

"U toku jučerašnjeg dana dobili smo preko 400 poziva naših starijih sugrađana. Ljudi su uplašeni, trebaju pomoć. Pokušavamo odgovoriti na sve pozive i pomoći ljudima, navode iz Udruženja.

Ovim putem još jednom upućuju apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu aktiviste Udruženja koji će za njih obaviti neophodni posao.

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti 24 sata dnevno su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.