BiH
8

Aktivisti se zbog vrelina premjestili u hlad i poručili: I odavde sve vidimo

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sada već ustaljena kafa u pet do 12, koja se održava u blizini Parlamentarne skupštine BiH i kojom se građani bore za budućnost beba i život dostojan čovjeka, danas je, zbog vrućine, pomjerena u ugodnu hladovinu obližnjeg parka.

Skupu je prisustvovalo 30-ak građana, nekoliko mališana i jedan pas, na kojima je vrućina ostavila vidnog traga te su uglavnom sjedili na travi ispod drveta.

"Malo nas je sunce udarilo, pa smo smo se pomjerili. Ovdje nam je sve na vidiku i nismo ništa propustili. Malo je teško biti na betonu na plus 50. Ipak, i dalje ne odustajemo. Rekli smo da do 30. juna ostajemo ovdje i nadamo se da će se naši zahtjevi ispuniti do tada. Ukoliko se ne ispune, onda idemo dalje. Pripremamo se intenzivno za utorak i koncert. Sutra jedna ekipa ide u Mostar da podrži naše mostarske kolege i kolegice. Mi ćemo i dalje biti ovdje i nećemo se bitnije pomjerati. Sa nama je puno djece i nema smisla da neko kolabira za ovih sat ili dva koliko ćemo biti ovdje", izjavila je za Klix.ba Lejla Šeper, jedna od demonstranata.

Skup u okviru akcije "Tišina, Parlament radi" bit će održavan svakog dana u pet do 12, a građani su pozvali sve Bosance i Hercegovce da im se pridruže i popiju kafu ispred zgrade Parlamenta BiH za bh. bebe.