{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akreditacijom potvrđen kvalitet: Diplome Logosa priznate i prepoznate u cijeloj Evropi!

15.7.2015. u 09:09
6
Akreditacijom potvrđen kvalitet: Diplome Logosa priznate i prepoznate u cijeloj Evropi!
6
Najkvalitetnija visoka škola u regiji Visoka škola "Logos centar" u Mostaru je dobila rješenje o institucionalnoj akreditaciji od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.


Rješenje je izdano na preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete Bosne i Hercegovine. Akreditacijom je potvrđen kvalitet Logosa, te će upis visoke škole u državni registar visokoškolskih ustanova koje su akreditirane doprinijeti evropskom prepoznavanju izdanih diploma, kao i mobilnosti nastavnika i studenata, što je jedan od temeljnih principa Bolonjskog procesa.

Rješenje o akreditaciji je izdano na temelju preporuke Komisije za akreditaciju koja se sastojala od predstavnika akademske zajednice BiH, međunarodnog stručnjaka za područje visokog obrazovanja, predstavnika privrede, te studenta. Komisija je u maju 2015. godine obavila akreditacijsku posjetu instituciji, te prilikom te posjete provjerilo ispunjenost svih kriterija koji su potrebni za institucionalnu akreditaciju visokoškolske ustanove. Visoka škola “Logos centar” u Mostaru je ispunila sve kriterije, od kojih su neki – razvoj i strategija visoke škole, sistem unutarnjeg osiguranja kvalitete, postupci ocjenjivanja studenata, kvalitet fizičkih i ljudskih resursa, kvalitet informacijskog sistema, način i efikasnost komunikacije sa stakeholderima, te međunarodna saradnja.

Komisija za akreditaciju je prilikom posjete Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru imala priliku razgovarati s menadžmentom institucije, nastavnicima, administrativnim osobljem, studentima, kao i ostalim zainteresiranim stranama.

Voditelji studijskih programa Saobraćaja, Poslovne ekonomije, Sigurnosnih studija, Organizacijskih nauka, Energetike, Zaštite na radu i zaštite od požara, Prava i finansija, te Dizajna su zajedno s menadžmentom škole i studentima Komisiji prikazali nastavni proces koji se u Visokoj školi odvija prema temeljnim principima Bolonjskog procesa – uključenosti studenata u nastavu i inovativnosti.

Institucionalna akreditacija Visoke škole “Logos centar” u Mostaru, potvrdila je visok nivo kvalitete fizičkih i ljudskih resursa, ali i cjelokupnog nastavnog procesa koji se odvija na visokoj školi, te je omogućila priznavanje i prepoznavanje diploma Logosa u cijeloj Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: