{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ako Miljacka mostove odnese...

14.5.2014. u 12:57
1.473
81
Ako Miljacka mostove odnese...
1.473
Ako Miljacka mostove odnese...
Kiša koja pada već danima prouzrokovala je poplave širom BiH, a vodostaj Miljacke ubrzano raste, pa bi se rijeka mogla izliti iz korita u pojedinim dijelovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi padati, a prema prognozama meteorologa padavine će potrajati do nedjelje.
Najkritičnije je u ilidžanskim naseljima, ali i naseljima općine Novi Grad u Sarajevu. Na pojedinim mjestima je kritično, a nabujala Miljacka bi mogla prouzrokovati još veće probleme. Prema mjerenjima u 11 sati i 53 minuta vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu dostigao je visinu od 244 cm. Rijeka Bosna u Reljevu dostigla je visinu od 410 cm, a u Zenici je 364 cm. Vodostaj rijeke Jale u Tuzli je 185 cm.

U Sanskom Mostu rijeka Sana je nabujala do 195 cm, dok Una sa pola metra u Bihaću ima najniži vodostaj.

Nabujala Miljacka bi se uskoro mogla početi prelijevati preko nekih od mostova u Sarajevu. Zbog povećanog vodostaja rijeke Miljacke na lokalitetu Butila distibucija gasa se obavlja preko glavne mjerno-regulacione stanice Hum i trenutno nema problema sa snabdijevanjem prirodnim gasom u Kantonu Sarajevo, saopćeno je danas iz KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo.

Vodostaj je povećan i na cijelom toku Zujevine, kao i na drugim rijekama u području Kantona Sarajevo.

U videu možete vidjeti kako izgleda nabujala Miljacka u centru grada, na Vilsonomom šetalištu i Alipašinom Polju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: