{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ako me organi SDA kandidiraju za predsjednika, prihvatit ću"

F
7.3.2009. u 11:50
0
45
"Ako me organi SDA kandidiraju za predsjednika, prihvatit ću"
0
"Ako me organi SDA kandidiraju za predsjednika, prihvatit ću"
Bakir Izetbegović, jedan od sadašnjih potpredsjednika vladajuće Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine, prihvatit će kandidaturu za stranačkog predsjednika ako ga za tu dužnost kandidiraju organi stranke.
"Ja se ne mogu sam kandidirati. To mogu učiniti, negdje u aprilu, stranački organi, a ako me predlože, prihvatiću", rekao je Izetbegović novinarima uoči današnje 11. sjedice Glavnog odbora SDA koja se održava u Sarajevu.

Izetbegović, kao i sadašnji predsjednik stranke Sulejman Tihić najavili su kongres SDA koji treba da bude održan 26. maja u Sarajevu

Prema Izetbegovićevim riječima, to će između ostalog biti skup na kojem će se SDA usmjeravati za naredne četiri godine ideološki i kadrovski.

U slučaju da on bude izabran za predsjednika, najavljuje da će voditi stranku u periodu u kojem slijede teški problemi za Bosnu i Hercegovinu koje ne mogu rješavati pojedinci, kako je kazao, već se očekuje sadjejstvo i energičnije rješevanje nego dosad.

Prema izjavi aktuelnog predsjednika SDA Sulejmana Tihića, današnja sjednica Glavnog odbora stranke je u funkciji priprema za najavljeni kongres kao skup koji treba dati viziju budućnosti Bosne i Hercegovine.

Sjednica Glavnog odbora nije otvorena za javnost, saopćeno je novinarima uoči njenog početka. Stranka će o zaključcima izdati saopćenje za javnost, najavljeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: