|

Akcija za odlazak oboljelih od cerebralne paralize na rehabilitaciju u Sloveniju

Akcija za odlazak oboljelih od cerebralne paralize na rehabilitaciju u Sloveniju
0
F
FENA
21.11.2006. u 12:42
0
komentara
0

dijeljenja
Akcija za odlazak oboljelih od cerebralne paralize na rehabilitaciju u Sloveniju
Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo, u suradnji s firmom BH Telecom, realizira projekt namijenjen za sakupljanje novca za odlazak članova tog udruženja na rehabilitaciju i rekreaciju u rehabilitacijski centar u Elerjiu u Sloveniji.
Predsjednik Udruženja Nevenko Novotni kazao je FENI da se radi o humanitarnoj akciji u okviru koje se svakim pozivom na telefonski broj 094290011 donira jedna KM. Planirano je da se ta akcija provodi do 10. decembra s mogućnošću produženja do januara naredne godine ukoliko odziv građana bude zadovoljavajući.

Novotni je pojasnio da je, u proteklih pet godina, oko 40 članova Udruženja besplatno boravilo na rehabilitaciji u Sloveniji koja je bila izuzetno korisna za njihovo zdravlje. Međutim, Udruženje je iz Slovenije obaviješteno da od naredne godine moraju participirati u troškovima rehabilitacije. Stoga je i pokrenuta spomenuta humanitarna akcija za prikupljanje novca potrebnog za te svrhe.

Novotni navodi da se odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju u Sloveniju realizira u okviru dugogodišnje suradnje sa Savezom društava za cerebralnu paralizu Slovenije.

U namjeri da što više pomogne članovima, Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize KS i ove godine plasira čestitke za novogodišnje, vjerske i druge praznike te pozivnice za razne događaje - rad članova Udruženja.

Detaljnije informacije o kupovini čestitki mogu se dobiti na telefonski broj 653-515, a novac sakupljen od prodaje bit će utrošen za održavanje kombi vozila namijenjenog za prijevoz članova Udruženja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.