|

Akcija "vozačke dozvole": Uhapšeno još devet osoba, za dvije određen pritvor

Akcija "vozačke dozvole": Uhapšeno još devet osoba, za dvije određen pritvor
29
D. Be.
21.10.2019. u 15:24
46
komentara
29

dijeljenja
Akcija "vozačke dozvole": Uhapšeno još devet osoba, za dvije određen pritvor Foto: T. S./Klix.ba
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u proteklom periodu je uhapšeno još devet osoba u nastavku akcije u vezi sa malverzacijama sa izdavanjem vozačkih dozvola.
Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je za Klix.ba da je Općinski sud u Sarajevu na prijedlog tužilaštva odredio pritvor za dvije osobe.

Među devet uhapšenih osoba su i posrednici i korisnici vozačkih dozvola koje su izdate na nezakonit način.

Podsjetimo, prije deset dana Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Hasibi Zajković koja je obavljala funkciju referentice za izdavanje vozačkih dozvola u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ramizu Topaloviću.

Oni su ostali iza rešetaka zbog sumnje da su izdavali odnosno posredovali u izdavanju vozačkih dozvola osobama bez položenog vozačkog ispita.

Akcija je sprovedena zbog sumnje da su određene osobe na nezakonit način pribavili i posredovali u izdavanju vozačkih dozvola i osumnjičeni su za krivična djela zloupotrebe položaja, primanja i davanja dara i krivotvorenja isprava. U posljednjih nekoliko mjeseci izdato je najmanje 10 nelegalnih vozačkih dozvola.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...