{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija Vlade FBiH na stabilizaciji cijena hljeba

S
10.1.2008. u 19:34
0
0
Akcija Vlade FBiH na stabilizaciji cijena hljeba
0
Akcija Vlade FBiH na stabilizaciji cijena hljeba
Koordinacija predstavnika Vlade Federacije BiH i predstavnika Mlinsko-pekarske industrije po pitanjima stabiliziranja tržišnih cijena hljeba, rezultirala je prihvatanjem Vladine ponude o kupovini pšenice iz robnih rezervi od svih članica Koordinacije, izuzev kompanije "Klas" Sarajevo.
Kompanija "Klas" se dopisom izjasnila Vladi FBiH da ovu Vladinu ponudu ne može prihvatiti i da ostaje pri svojoj odluci o poskupljenju cijena hljeba i brašna, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Uz veliku zahvalnost kompanijama koje su izrazile spremnost za program Vlade FBiH i s obzirom na činjenicu da kompanija Klas zauzima najveći tržišni udio u FBiH u ovoj industrijskoj grani, ocijenjeno je da se mora pristupiti drugom modelu intervencije na tržištu.

Vladina Koordinacija je odlučila da će raspoložive količine pšenice u robnim rezervama preraditi u brašno, koje će plasirati na tržište po povoljnim cijenama, ne većim od jedne KM po jednom KG i na ovaj način doprinijeti stabilizaciji stanja na tržištu.

Računajući sa tehnološkim vremenima prerade, prve količine brašna po ovoj cijeni se na tržištu mogu očekivati već u narednih desetak dana.

Vlada FBiH ovim mjerama daje svoj doprinos u zaštiti građana Federacije BiH od nekontroliranog porasta cijena brašna i pekarskih proizvoda u uvjetima tržišnog privređivanja i u ovoj grani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: