BiH
0

Akcija Urban: Odbijena žalba o pritvoru Oručevića, Behlilovića, Turkovića i Softića

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odbacio je žalbu advokata bivšeg ministra u Vladi Kantona Sarajevo Fahrudina Oručevića, bivšeg dekana Elektrotehničkog fakulteta Narcisa Behlilovića, prodekana Irfana Turkovića i vještaka Kenana Softića.

Odbijena je njihova žalba na odluku suda o određivanju pritvora nakon hapšenja u akciji Urban u Sarajevu, usmjerenoj protiv organizovanog kriminala.

Istovremeno, djelimično je uvažena žalba advokata osumnjičenih vlasnika firme Lake Nedžada Bubice, službenice za inspekcijske poslove u Općini Novo Sarajevo Lamije Maglić-Stajić i bivšeg uposlenika Općine Novo Sarajevo Enesa Begovića kojima su određene mjere zabrane, što znači da je predmet vraćen na ponovno odlučivanje, saopćila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prethodno je objavljeno da se uhapšene tereti da su kao članovi organizovane grupe od 2012. do 2014. godine s ciljem da firmi pribave imovinsku korist zaključenjem štetnog ugovora o zamjeni gradnje nekretnina oštetili budžet u iznosu većem od tri miliona KM.

Hapšenje je povezano s pet dunuma zemljišta na Marijin-Dvoru u Sarajevu, čiji je vlasnik ETF.