{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na kolportere

F
1.10.2007. u 15:30
0
0
Akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na kolportere
0
Akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na kolportere
Kampanja uklanjanja bespravne ulične trgovine s glavnih ulica, koju je prošle sedmice pokrenuo načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, ne odnosi se na prodavače koji posjeduju stolove za prodaju novina, lutrije, ulaznica za kulturne i sportske manifestacije i infostolove.
Prema Programu korištenja javnih površina za 2007., koji je izradila Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo, na lokaciji ispred Gradske tržnice „Markale" (Gajev trg) ovi prodavači mogu dobiti dozvolu za svoju djelatnost.

-Kampanja se odnosi na uklanjanje postavljenih bašči, stolova i štandova s robom bez odgovarajuće dozvole - ističe se u saopćenju Općine Centar povodom napisa koji su tokom vikenda objavljeni u dnevnoj štampi.

Pokrenuta akcija za prikupljanje potpisa za ostanak Zulejhe i ostalih kolportera i uličnih prodavača karata za sportske i kulturne manifestacije je bespotrebna, navode iz Općine Centar, jer akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na njih.

Stavljanjem u prvi plan uličnih prodavača novina, protiv kojih ova akcija nije usmjerena, pokušaj je uličnih prodavača robom koji žele iskoristiti postojeće stanje i nastaviti s nedozvoljenom trgovinom koja je ruglo ove opićine i grada.

Općina Centar napominje da svake godine ulaže značajan novac za uređenje ovog dijela grada i da je suvišno komentirati zašto treba ukloniti nelegalno postavljene štandove uličnih prodavača u vremenu kada se ulažu veliki napori na predstavljanju turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: