{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija ukazivanja na probleme osoba s invaliditetom u saobraćaju

F
9.5.2013. u 16:33
4
0
Akcija ukazivanja na probleme osoba s invaliditetom u saobraćaju
4
Akcija ukazivanja na probleme osoba s invaliditetom u saobraćaju
Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize (UG CDP) Kantona Sarajevo, u saradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, realiziralo je danas akciju kojom je pokušalo ukazati na probleme koje imaju osobe s invaliditetom prilikom kretanja gradom, posebno one u invalidskim kolicima, a zbog nepropisno parkiranih automobila.
Predsjednik Udruženja Nevenko Novotni kazao je da su u okviru te akcije, uz pomoć službenika Policijske uprave Novo Sarajevo, na području ove općine dijelili odgovarajuće letke.

Namjera im je bila upozoriti na nepropisno parkiranje automobila na mjestima ili u blizini mjesta koja su prilagođena za kretanje osoba s invaliditetom.

"Parkiranjem na tim mjestima onemogućava se kretanje osoba s invaliditetom", kaže Novotni.

Ovom akcijom označen je završetak realizacije projekta nazvanog "Resocijalizacija i rehabilitacija članova oboljelih od cerebralne dječije paralize kroz rehabilitacioni tretman, okupacionu terapiju i druženje".

Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo tokom maja planira realizirati još nekoliko akcija u kojima će imati pomoć raznih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: