{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija u povodu Dana zaljubljenih

F
14.2.2009. u 17:17
0
7
Akcija u povodu Dana zaljubljenih
0
Akcija u povodu Dana zaljubljenih
Omladinska grupa Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH organizirala je danas, u povodu Dana zaljubljenih, ispred sarajevske Katedrale uličnu akciju tokom koje su aktivisti dijelili letke i male, simbolične i korisne poklone te ispisivali poruke ljubavi i mira.
Članovi grupe željeli su ukazati na to da Dan zaljubljenih sve više liči na jedan od mnogih kapitalističkih praznika koji savršeno odgovara hladnom, licemjernom, konzumerskom društvu u kojem živimo i čiji je cilj prodaja često besmislenih ili bespotrebnih poklona.

Dan zaljubljenih obilježava se u spomen na svetog Valentina koji je tajno vjenčavao zaljubljene mladiće i djevojke kada je to bilo zabranjeno i zbog toga je pogubljen 14. februara 269. godine.

Pored Omladinske grupe Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, u ovoj aktivnosti učestvovali su i predstavnici omladinskih grupa Helsinških komiteta u Republici Srpskoj, Makedoniji i Srbiji, kao i predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu. Sve grupe su članice programa Škole ljudskih prava za mlade zapadnog Balkana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: