BiH
2

Akcija Trzaj: U toku pretresi na nekoliko lokacija u Bijeljini

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području Bijeljine, od ranih jutarnjih sati u toku je provođenje međunarodne policijske akcije Trzaj, a sa ciljem raskrinkavanja organizovane kriminalne grupe koju se sumnjiči za nedozvoljeno prometovanje oružja i eksplozivnih materija.

Glasnogovornik MUP-a Republike Srpske Milan Salamadija istakao je da policija akciju provodi uz nadzor Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Na području Bijeljine rano jutros počela je velika policijska akcija u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pretresi se vrše na više lokacija na području Bijeljine.

Akcija je usmjerena na članove organizovane kriminalne grupe koja je prikupljala ilegalno oružje u Republici Srpskoj i Srbiji i prodavala ga u Švedskoj, rečeno je u Specijalnom tužilaštvu RS-a.

Policija provodi akciju na osnovu koordinisanih aktivnosti policijskih i pravosudnih organa Republike Srpske, Srbije, Švedske i Slovenije, a riječ je o istrazi koja traje nekoliko mjeseci, a do sada je u više navrata zaplijenjena veća količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.