|

Akcija sarajevske policije: Desetine migranata sklonjeno s ulica glavnog grada BiH

Akcija sarajevske policije: Desetine migranata sklonjeno s ulica glavnog grada BiH
25
A. D.
25.7.2019. u 20:46
31
komentara
25

dijeljenja
Akcija sarajevske policije: Desetine migranata sklonjeno s ulica glavnog grada BiH Foto: M. O./Klix.ba
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo asistirali su danas službenicima Službe za poslove sa strancima u dvije akcije s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nazakonitog ponašanja, boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima migranata.
Kako je za Klix.ba potvrdio v.d. komesar policije KS Milorad Bašić, na području Starog grada jutros je pronađeno 20-ak migranta od kojih niko od njih nije imao potrebnu prijavu boravka.

"Boravili su u krajnje nehumanim uslovima. Naša akcija je usmjerena da se migrantima pruži humani smještaj. Stoga su prebačeni u kasarnu Ušivak, dok su tri osobe sklone devijantnom ponašanju odvedene u prostorije Službe za poslove sa strancima te će biti vraćeni odakle su i došli", kazao nam je Bašić.

Dodao je da je akcija bila nastavljena i na području Željezničke stanice gdje je desetak migranata također premješteno u Ušivak, dok je jedna "sigurnosno interesantna" osoba odvedena u prostorije Službe za poslove sa strancima.

Treba naglasiti da je policija i 18. jula na području općina Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža pronašla 31 migranta.

U Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak prevezeno je 30 migranata, dok je jedan prevezen u Imigracioni centar Istočno Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...