Savez izviđača KS
0

Akcija sađenja 3.000 sadnica na Bjelašnici

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Delegacija Saveza izviđača Kantona Sarajevo predvođena predsjednikom Fehimom Škaljićem sastala se nedavno s delegacijom J.P. "Sarajevo šume" predvođenom direktorom Zejnilom Berilom i razgovarano je o budućoj zajedničkoj saradnji.

Konstatirano je da se organizacija izviđača u potpunosti bazira na ekologiji, očuvanju prirode i boravku u njoj kao da i kroz svoje Programske ciljeve educira mlade naraštaje o ljubavi prema prirodi i očuvanju iste. Kao takva organizacija ona bi u narednom periodu trebala postati jedan od partnera "Sarajevo šuma" kao i jedna od organizacija od općeg interesa za razvoj i očuvanje ekologije, saopćeno je iz Saveza izviđača KS-a.

U prvoj fazi dogovoreno je da će izviđači Sarajeva kontinuirano učestvovati u akciji pošumljavanja u organizaciji "Sarajevo šuma" kako u ovoj, tako i u narednim godinama.

Shodno tome, 14. novembra 50 izviđača odreda "Igman 92" kao i predstavnici Sarajevskih izviđačkih odreda, izvest će akciju pošumljavanja 3.000 sadnica na planini Bjelašnici, kod sela Lukavac.

Autobus s izviđačima krenut će istog dana u osam sati ispred Doma kulture u Hrasnici, a povratak je predviđen nakon što akcija pošumljavanja bude završena.